O NAMA

Sremski Karlovci i okolina poseduju izuzetno bogatu prirodnu i kulturnu baštinu kao retko koji grad u okruženju.

Njihov položaj između najveće evropske reke sa jedne strane, nacionalnog parka sa druge i značajnih kulturno-istorijskih objekata u zaštićenom starom jezgru grada, inspirisao je veliki broj institucija i udruženja građana okupljenih na projektu „Danube Stream for Green Dream“ da u njemu stvaraju sadržaje koji će privući turiste i pokazati im svu lepotu koju nudi ovaj mali srednjoevropski stari grad. Sada, zajedno okupljeni, nudimo Pustolovinu koja te pokreće!

Pokret gorana Vojvodine nudi smeštaj i edukaciju u Ekološkom centru “Radulovački” u centru grada, vožnju katamaranom po Dunavu, zabavnu vožnju kanuima i planinskim biciklima u Ritu. Planinarsko društvo “Stražilovo” nudi smeštaj i sadržaje oko Planinarskog doma kao što su planinarenje, biciklizam i penjanje veštačkom stenom, Kamping asocijacija Srbije i Nacionalni park Fruška gora pružaju mogućnost aktivnog odmora u mirnom prirodnom ambijentu Eko-kampa na Stražilovu, Pokret gorana Novog Sada ima veliko iskustvo u organizovanju edukativnih kampova i izleta za decu i mlade, a Prirodno-matematički fakultet u Novom Sadu, Departman za turizam svojom stručnošću garantuje uspešnu realizaciju Green Label sertifikacije. U stvaranju naše Pustolovine veliku podršku su nam pružili Vlada Vojvodine, Opština Sremski Karlovci i njena Turistička organizacija, kao i donatori Evropska komisija i Austrijska razvojna agencija.

MASKOTA

Za maskotu brenda je izabrana stilizovana pčela Pustolovka jer je pčela simbol inteligencije, aktivnosti i zdrave životne sredine.

Med je jedna od poznatijih asocijacija na Sremske Karlovce, jer je u njima osnovana druga katedra u Evropi za pčelarstvo, a danas ima jedinstveni Muzej pčelarstva.

Sremski Karlovci se nalaze na obroncima Fruške gore, koja se naziva još i medna ili slatka planina zbog velikog prisustva medonosnih biljaka, među kojima je i lipa koja omogućava unosne pčelinje paše.

Pustolovka je veseli prikaz maskote opremljene kao pustolov – avanturista, kako bi asocirala na aktivnost i boravak u prirodi.

NAJČEŠĆE POSTAVLJENA PITANJA

Na više mesta na veb sajtu postoji opcija koja je naslovljenja sa naruči paket. Klik na tu opciju vas vodi do stranice gde možete direktno naručiti paket elektronskim putem.

Da, svi korisnici bilo kog paketa su osigurani.

Plaćanje se vrši isključivo u dinarima.

Nakon uspešno izvršene rezervacije, dobićete elektronsku poštu sa potvrdom rezervacije, ili ćete biti pozvati telefonom ukoliko ne posedujtete e-mail adresu.

Zavisi od naručenog paketa i željene usluge. Određeni paketi podrazumevaju vodiča ili animatora u okviru paketa.

pustolovO NAMA