MIKRO DESTINACIJA

Sremski Karlovci se nalaze između dva glavna centra u Srbiji, nedaleko od Novog Sada na samo 12 km, i svega 80 km od Beograda.

Ima veoma dobru saobraćajnu povezanost koju omogućavaju međunarodni put E-75 i magistralni put M-22. Sremski Karlovci se prostiru na obroncima Fruške gore i duž obale Dunava. Danas se u okviru Nacionalnog parka „Fruška gora“, na svega 4 km od centra grada, nalazi poznato izletište „Stražilovo“ koje predstavlja pravo mesto za kraći odmor.

A za sve one koji žele da borave duže u prirodi uživajući u njenim čarima, postoje Eko kamp, prvi izgrađeni kamp u nacionalnom parku u Srbiji i Planinarski dom do kojeg vode obeležene i uređene staze. Na suprotnoj obali Dunava prostire se Kurjačka greda, deo prirodnog rezervata „Koviljsko-petrovaradinski rit“ koji nastanjuju zaštićene i retke vrste ptica, vodozemaca i riba u Evropi, i predstavlja malo remek delo prirode.

U samom centru Sremskih Karlovaca nalazi se staro jezgro grada, gde se mogu videti i posetiti mnogobrojni kulturno-istorijski spomenici, vidikovac, Ekološki centar „Radulovački“, muzeji i vinarije koji omogućujavaju raznovrsnu ponudu i razonodu turistima.

pustolovLOKACIJE