KAMPOVI ZA DECU I MLADE

Jedinstvena prilika da iskusite čari destinacije Sremskih Karlovaca kroz život u grupi, boraveći u prirodi sa vršnjacima.

Kampovi su idealan način provođenja vremena za sve koji vole rekreaciju, druženje , kreativan i aktivan boravak u prirodi. Kampovi za decu i mlade su izuzetno dobra prilika za upoznavanje sa prirodom, koju nudi mikrodestinacija Sremskih Karlovaca. Kroz njih deca i mladi imaju priliku da provedu slobodno vreme na zanimljiv i kreativan način u društvu vršnjaka. Dani na kampovima su ispunjeni interkativnim i edukativnim radionicama, uz brojne posete prirodi i aktivnosti na otvorenom, a večeri su rezevisane za druženje i zabavu. Postoje dve osnovne grupe kampova – za decu koja pohađaju osnovnu školu i za srednjoškolce.

Kampovi za decu podrazumevaju realizaciju višednevnih aktivnosti i radionica kroz pažljivo planiran program iskusnih kamp-lidera. Aktivnosti obuhvataju izlete u netaknutim prirodnim okruženjima po Fruškoj gori i Koviljsko-petrovaradinskom ritu, gde deca mogu da nauče kako da prepoznaju biljni i životinjski svet, sakupljajući plodove, praveći herbarijume ili posmatrajući ptice. Edukativne radionice u Ekološkom centru ‘Radulovački’ omogućavaju deci da se kroz igru i zabavu, na kreativan način, upoznaju sa starim zanatima, likovnom umetnošću ili kulinarskim tehnikama.

Tu su naravno i sportske aktivnosti, koje povezuju zabavno sa zdravim. Kampovi za mlade su dizajnirani sa ciljem da omoguće srednjoškolcima da se kroz iskustveno učenje upoznaju sa lepotama grada i prirode. Biće u prilici da se upoznaju sa ekološkim vrednostima Koviljsko-petrovardinskog rita, kroz terenske radionice i istraživačke akcije, ali i uživanju pored Dunava u prelepom okruženju ovog zaštićenog rezervata prirode. Mladi će moći da razvijaju socijalne veštine, rešavajući zadatake koje mogu rešiti samo zajedničkim snagama koristeći sopstvene kapacitete. Na Fruškoj gori, oazi mira i tišine, mladi mogu učestvovati u laganim šetnjama ali i adrenalinskim biciklističkim turama.

Kampovi za decu

Goranski Eko Kampovi

Ovog letnjeg raspusta Pokret gorana Novog Sada, družina PticoljubBuboljubCvetoljubMedoljub i Drvoljub vas pozivaju da sasvim prirodno i avanturistički, ljupko i kreativno svoje mobilne telefone zamenite dvogledima i kečerima. Terenske beležnice ispišete novim naučnim činjenicama, da popišete ptice i insekte koje preleću Koviljsko-petrovaradinski rit i dunavac. Upoznajte jestive i lekovite biljke na Fruškoj gori, odgajite svog leptira, postanete šumski detektivi, uživajte sa našim “Karlovačkim pustolovom” (katamaran) u vožnji Dunavom.

Naši kampovi traju 3 dana 2 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački(www.ekoloskicenatar.org), koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Datumi održavanja kampova su:
• 19 – 21.06.2019. Kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun
• 01 – 03.07.2019. Kamp “Buboljub” – Laka krila oklop tvrd
• 17 – 19.07.2019. Kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu
• 11 – 13.08.2019. Kamp “Medoljub” – Medeni put pčelice
• 24 – 26.08.2019. Kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume

Prijave za kampove su počele, možete se prijaviti popunjavanjem PRIJAVNOG FORMULARA – GEK!

Više informacija možete dobiti na 021 451 788, 060 0523 865 ili nam pišite na office@pokretgorana.org.rs

              *broj mesta je ograničen.


NARUČITE PAKET
pustolovKAMPOVI ZA DECU I MLADE