INDIVIDUALNI PAKETI

Pobegnite od užurbanih gradova, odmorite i povratite energiju, aktivnim boravkom u prirodi Sremskih Karlovaca.

Vozite kanu poplavljenim ritom, planinarite, istraživajući mirnu i tihu oazu prirode, kampujte u nezaboravnom izletištu. Individualni paketi imaju raznoliku ponudu rekreativnih aktivnosti koje garantuju zabavu i izazivaju osmeh i dobro raspoloženje. Lokacije obuhvataju neistraženu prirodu Koviljsko-petrovaradinskog rita, vodeno prostranstvo Dunava, kulturno-istorijsku riznicu Sremskih Karlovaca, posebna i lako dostupna zelena prostranstva Stražilova i mir i tišinu Fruške gore.

Pešačenje Fruškom gorom će vas približiti prirodi i pružiće vam priliku da uživate u raznovrsnom biodiverzitetu, ove nežne planine. Fruška gora je poznata po brojnim manastirima i živopisnim selima, koji će vam omugućuti da upoznate ljude koji tu borave i njihovu kulturu, poznatu po otvorenom srcu. Pored svega ovoga, biće te u prilici da unapredite snagu vašeg tela, povećavajući otkucaje srca i brzinu uzdaha, pešačeći okruženi planinskim čistim vazduhom.

Fruška gora je poznata po širokim, dobro označenim i prohodnim stazama za bicikliste. Ture biciklovima se nude manjim i većim grupama, kako onima koji su početnici, tako i veštijim biciklistima. Na Fruškoj gori se nalaze raznovrsne staze, od laganih uzvišenja, do ekstremnim uspona i spustova. Uzbudljiva avantura na biciklu, po Fruškoj gori, će vas povesti na putovanje , stazama od 130km do 194km, kroz šume, vinograde, manasitre, sela ili pored Dunava,

Uživajte u miru, bojama i zvukovima prirode, kampujući na Stražilovu, koje zraći vedrinom i pozivitnim energijom ili u Koviljsko-petrovaradinskom ritu, mestu očuvane i misteriozne prirode. Kampovanje na Fruškoj gori je zgodan način da iskusite boje i zvukove prirode. Mesta za kampovanje na Stražilovu i Koviljsko-petrovaradinskom ritu su specijalno napravljena tako da kamperi minimalno utiču na prirodu.

Lagana vožnja eko brodom vam zvuči primamljivo? Samo uskočite, zaplovite i uživajte u čarima lepog plavog Dunava. Na stabilnoj platformi katamarana, uživaćete u prijatnoj vožnji i osetiti lepotu plavetnila Dunava i njegovih uzanih rukavaca u Koviljsko-petrovaradinskom ritu. Svima koji vole da užavaju u suncu i neograničenom pogledu na zapanjujuće prirodne pejzaže, preporučujemo prostranu palubu katamarana.

Postoje brojni načini da istražite destinaciju, a šetnja vam omogućava da se intimno i lično upoznate sa lokacijom koju istražujete. Bujna šumska prostranstva prastarog izgleda i autentične ritske staze su vam na raspolaganju ukoliko se odlučite za nezaboravne šetnje Fruškom gorom i Koviljsko-petrovaradinskim ritom, bilo da je u pitanju nežan ambijent gorskih vinograda ili misteriozno okruženje bara koje podsećaju na prirodna ogledala. Ako ste u potrazi za svežim gorskim vazduhom, živopisnim pejzažem, slikovitom prirodom, divljim cvećem, pogledom na rečno plavetnilo, šetnja kroz brda i vlažna staništa je savršena za vas.

Uživajte u neistraženim bogatstvima flore i faune Koviljsko-petrovaradinskog rita. Ušuškajte se u jednu od visokih osmatračnica za ptice i osetite mir koji ovo mesto pruža, ili pak aktivno pratite tragove životinja u ovom specijalnom rezervatu prirode i upoznajte raznolikost živog sveta koji nastanjuje rit.

Tradicionalna vožnja kanuom na Dunavu je pustolovina za sebe. Kanui su prigodni za svakoga, i mogu vožnja sa njima se može iskusiti bilo gde. U neposrednoj blizini Sremskih Karlovaca, reka Dunav teče sporo i vožnja kanuom će vam omogućiti da iskusite ovu ravničarsku reku okruženom panonskim pejzažem, dok klizite vodenom površinom.

Ako želite da osetite adrenalin i uzbuđenje, veštačka stena je pravi izbor za vas. Locirana u blizini Planinarskog doma ‘Stažilovo’, idealna je za posetioce koji žele da isprobaju svoj avanturistički duh.

NARUČITE PAKET
pustolovINDIVIDUALNI PAKETI